Aiztur naudas viltotāju grupu, kura uzglabā arī munīciju (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri speciāli aprīkotās telpās vairāku gadu garumā izgatavojuši viltotas divu latu monētas - kopumā izgatavoti aptuveni 15 000 monētu.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, apkopojot no Latvijas Bankas un inkasācijas uzņēmumiem saņemto informāciju par viltotas naudas konstatēšanas gadījumiem, sāka izmeklēšanu, lai noskaidrotu personas, kas nodarbojas ar viltotu latu monētu izgatavošanu un izplatīšanu Latvijas teritorijā.

Izmeklēšanas procesā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot iespējamo viltoto monētu izgatavošanas vietu, kā arī personas, kuras nodarbojušās ar naudas izgatavošanu un izplatīšanu.

Rūpīgi izstrādāta un īstenota operatīvo pasākumu plāna rezultātā policijai izdevās nonākt uz pēdām un aizturēt visus trīs organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus - 1939., 1972. un 1980.gadā dzimušus vīriešus. Minētās personas ar presformu izgatavoja un vēlāk izplatīja viltotas divu latu monētas, norāda Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Kratīšanas laikā vietā, kur tika izgatavota viltotā nauda, policija atrada 1766 viltotas divu latu monētas, kā arī nelikumīgu alkoholu un munīciju. Izmeklēšanā noskaidrots, ka laika posmā no 2010.gada noziedzīgais grupējums kopumā izplatījis ap 15 000 viltotu divu labu monētu, tādējādi nodarot zaudējumus valstij aptuveni 30 000 latu (42 686 eiro) apmērā.

«Viltotās monētas bijušas pietiekami labas kvalitātes, tādēļ viltojumi nebija viegli pamanāmi ikdienišķā saskarē ar naudu. Jāpiebilst, ka, ņemot vērā salīdzinoši nesen notikušo pāreju uz eiro valūtu, turpinām darbu, pievēršot pastiprinātu uzmanību viltotas naudas izgatavošanas un izplatīšanas apkarošanai, - gan mēģinājumiem realizēt viltotus latus, gan apkarot viltotu eiro monētu vai banknošu izplatību,» norāda Sozinovs.

Aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Policijā sākts kriminālprocess par viltotas naudas izgatavošanu un izplatīšanu. Par šādu noziegumu naudas izgatavotājiem var draudēt brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu