Latvijas pilsonībā uzņemtas 125 personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemtas 125 personas, tostarp astoņi nepilngadīgi bērni, liecina valdības atbalstītais rīkojuma projekts.

No 117 pilsonības pretendentiem 70% ir krievi, bet 12% ir ukraiņi. Vēl 11% ir baltkrievi, kā arī pilsonību ieguvušo personu starpā ir lietuvieši, poļi un citu tautību cilvēki.

20% pilsonību ieguvušo ir pamata izglītība, savukārt vairāk nekā puse no visiem šodien pilsonību ieguvušajiem jeb 54% ir ieguvuši vidējo izglītību. Augstāko izglītību ieguvuši 23% no visiem Latvijas pilsonībā uzņemtajiem.

Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā līdz šim ir uzņemtas 142 036 personas. Šogad uzņemtas 418 personas, bet pērn naturalizējušies 1732 cilvēki.

Kā informējusi Iekšlietu ministrija, visas pilsonībā uzņemtās personas atbilst Pilsonības likuma prasībām un informācija par šīm personām ir saņemta no Satversmes aizsardzības biroja, Totalitārisma seku dokumentēšanas centra, Iekšlietu ministrijas Drošības policijas, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta. Tāpat informācija saņemta no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, Valsts policijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Ārlietu ministrijas materiālās palīdzības fonda un Tieslietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu