«Maxima» piedāvājusi Zolitūdes traģēdijā cietušajiem atdāvināt kopīpašuma daļas Priedaines ielā 20 (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Maxima Latvija» izteikusi piedāvājumu Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrībai atdāvināt savas kopīpašuma daļas objektā Priedaines ielā 20.

Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrība par šo piedāvājumu lems kopsapulcē sestdien, 23.augustā, šodien žurnālistiem sacīja biedrības pārstāve Regīna Ločmele.

Arī «Maxima» pārstāvis Jānis Beseris žurnālistiem apstiprināja, ka «Maxima Latvija» traģēdijas vietā neplāno veikt nekādu komercdarbību, tāpēc ir izteikusi šādu dāvinājuma piedāvājumu cietušo biedrībai.

«»Maxima Latvija» uzskata, ka gala lēmums par to, kas nākotnē atradīsies traģēdijas vietā, ir jāpieņem cietušajiem, tāpēc ir izteikusi šādu piedāvājumu un sākusi pārrunas ar biedrību,» norādīja Beseris.

Viņš gan sacīja, ka īpašumtiesības objektā Priedaines ielā 20 ir diezgan sarežģītas, līdz ar to nevar precīzi pateikt, cik liela daļa pieder tieši «Maxima Latvija». Viņš skaidroja, ka «Maxima» īpašumā bijusi veikala ēka, pārsegums virs pagraba un jumta apakšējā daļa, bet cik tas bijis procentuāli no kopējā īpašuma, nevarēja pateikt.

Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs sacīja, ka potenciāli šāds īpašums varētu būt apgrūtinājums cietušo biedrībai, tāpēc pieļāva iespēju, ka biedrības vārdā šo dāvinājumu varētu pieņemt arī Rīgas pašvaldība. Burovs gan piebilda, ka pagaidām tās visas ir tikai teorētiskas iespējas, «Maxima Latvija» vēl nav runājusi ar pašvaldību un pagaidām risina sarunas tikai ar cietušo biedrību.

Lai novērstu apkārtējās vides degradāciju, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijā 4.jūlijā pieņēma lēmumu, kurā uzdeva Zolitūdē sagruvušā veikala «Maxima» ēkas īpašniekiem virszemes daļā esošo drupu un bīstamo konstrukciju demontāžu veikt ne vēlāk kā divu mēnešu laikā kopš brīža, kad Valsts policija traģēdijas vietu nodeva īpašnieku valdījumā.

Patlaban veikala drupas klasificētas kā A kategorijas grausts, kas vērtējams kā vidi degradējošs un bīstams apkārtējai sabiedrībai.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu