Uz Gaismas pils inaugurāciju ieradīsies arī tās arhitekts Birkerts (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) inaugurācijas ceremoniju nākamnedēļ ieradīsies arī tās arhitekts Gunārs Birkerts, pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Viņš informēja, ka Birkerts piedalīsies arī īpašā preses konferencē.

LNB atklāšanas svētki ilgs divas dienas - 28. un 29.augustā. 28.augustā paredzēta Novadu diena ar Latvijas novadu kultūras, mākslas kolektīvu un amatnieku dalību. Savukārt 29.augustā notiks LNB jaunās ēkas inaugurācijas ceremonija. Dažas aktivitātes iecerētas arī 26. datumā, norādīja Zilberts.

LNBS pārstāvis norādīja, ka sīkāka informācija par LNB jaunās ēkas atklāšanas programmu tiks sniegta drīzumā preses konferencē.

Jau vēstīts, ka jauno LNB ēku jeb Gaismas pili oficiāli iecerēts atklāt 29.augustā, LNB 95.dzimšanas dienā. Taču jau kopš 17.jūnija LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākušas vairākas bibliotēkas lasītavas un apkalpošanas punkti.

LNB jauno ēku projektējis izcilais latviešu izcelsmes arhitekts no ASV Gunārs Birkerts. Gaismas pils ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro. Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā. Ekspluatācijā tā tika nodota šogad 6.jūnijā.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu