ManaBalss.lv sāk parakstu vākšanu Stūra mājas glābšanai (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Portālā «ManaBalss.lv» sākta parakstu vākšana Stūra mājas glābšanai. Portālā kā iniciatīvas autore norādīta Aija Ingrīda Abene, kas paudusi, ka, «saglabājot Stūra māju, vēlamies papildināt sabiedrības zināšanas par Latvijas vēstures tumšajām lapaspusēm».

Pašlaik par Stūra mājas glābšanu parakstījies 71 cilvēks

Parakstu vākšanas iniciatore arī aicinājusi valdību veidot ilgtermiņa plānu Stūra mājas saglabāšanai kā vēsturiskai liecībai, kā arī turpināt nodibinājuma «Rīga 2014» izveidotās ekspozīcijas, kas liecina par šīs mājas lomu Latvijas un Eiropas vēsturē.

VDK ēka jeb Stūra māja Latvijas okupācijas piecdesmitgadē kļuva par totalitārās varas spilgtāko simbolu, un tā joprojām ir pagājušā – totālo karu, masu represiju un genocīda – gadsimta relikts 21.gadsimta Rīgā.

Jau vēstīts, ka Eiropas kultūras gada programmas ietvaros Stūra mājā līdz 19.oktobrim pirmajā stāvā atrodas Latvijas Okupācijas muzeja sagatavotā pamatekspozīcija «Stūra māja», kas apskatāma bez maksas. Iegādājoties ekskursijas biļeti, gida pavadībā var izstaigāt čekas pagrabus. Savukārt ēkas augšējos stāvos var apskatīt piecas izstādes, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības: «Draudzības (re)konstrukcija», «Latvieša koferis», «Par spīti visam», «10 lietu stāsti par cilvēku un varu» un «Liktens lietu muzejs».

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu