Valdība neatļauj NMPD uzņemties saistības 52 miljonu eiro apmērā (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība otrdien vēl nelēma par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pakalpojumu līguma slēgšanu uz septiņiem gadiem par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanu dienesta Rīgas reģionālajam centram 52,54 miljonu eiro apmērā.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvji norādīja, ka valdības akcepts nepieciešams par visiem iepirkumiem, kas ir uz ilgāku laiku par pieciem gadiem.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») pauda bažas, vai valdība šādas ilgtermiņa saistības var akceptēt, un norādīja, ka «Ministru kabinetu nevar pārvērst par iepirkuma veicējiem», jo arī, piemēram, par jaunu vilcienu iegādi valdība nelemj. Tādēļ VM līdz nākamajai nedēļai uzdots uzlabot rīkojuma projektu, lai ministriem nerastos šaubas par iepirkuma nepieciešamību.

Ilgtermiņa saistības aprēķinātas 2015.-2022.gadam. Nākamajā gadā iedalīts 4,81 miljons eiro, 2016., 2017., 2018., 2019., 2020., 2021.gadā – 7,53 miljoni eiro, savukārt 2022.gadā – 2,51 miljons eiro.

VM norāda, ka NMPD rīcībā pašlaik nav pietiekamu līdzekļu visu centra 76 brigāžu nodrošināšanai ar operatīvo medicīnisko transportlīdzekli, tostarp rezervēm, stāvvietai, remontam, apkopēm un darba vietu nodrošināšanai.

Pašlaik dienests saņēmis četrus piedāvājumus un veic izvērtējumu. Kopumā paredzēts iegādāties 50-60 transporta līdzekļu.

NMPD organizē un nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem ikdienā, kā arī ārkārtas medicīniskajās situācijās un katastrofās, tostarp gadījumos, ja nepieciešamais medicīniskās palīdzības apmērs pārsniedz ārstniecības iestādes resursu iespējas.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu