Mudina taupīt Latvijas prezidentūras ES Padomē pasākumu rīkošanā (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Valdība šodien uzklausīja Ārlietu ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumu sagatavošanu un norises nodrošināšanas vadlīnijām, kas paredz samazināt ar prezidentūras pasākumu nodrošināšanu saistītās izmaksas no valsts budžeta.

Apstiprinot ziņojumu, valdība mudināja atsevišķu pasākumu vai to izdevumu pozīciju finansēšanai atbildīgajām institūcijām iespēju robežās piesaistīt līdzfinansējumu no ES fondiem, ES programmām, Eiropas Komisijas (EK) un citām ES institūcijām, Eiropas ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta Bilateriālā fonda, kā arī citiem finansējuma avotiem.

Pagājušajā gadā Valsts prezidents Andris Bērziņš vairākas reizes izteicās, ka Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē tiek plānoti pārmērīgi izšķērdīgi tēriņi.

Pēc šiem izteikumiem atbildīgie politiķi un amatpersonas metās skaidrot situāciju un pamatot tēriņu nepieciešamību. Arī Bērziņš esot saņēmis atbildes uz izteikto kritiku, taču viņš «nedomā, ka tās sniedza skaidru atbildi uz jautājumu».

Ja Lietuva prezidentūrai tērēja 60 miljonus eiro, tad mums proporcionāli iedzīvotāju skaitam nevajadzētu tērēt vairāk par 40 miljoniem eiro, bet daudzas valstis pamanās prezidentūru sarīkot vēl lētāk, izteicās politiķis, kurš iepriekš sacījis, ka Latvijas tēriņi plānoti ap 100 miljoniem eiro. «Mēs tērējam naudu tur, kur mums to nevajag darīt,» izteicās Bērziņš.

Bērziņam nešķiet normāli arī «aizmuguriskie plāni» veidot atsevišķu Eiropas lietu ministriju, jo ierēdņu Latvijā jau tā esot daudz par daudz un Ārlietu ministrijā esot daudz kvalificētu cilvēku, kuri varot ar esošajiem resursiem nodrošināt prezidentūras darbu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu