Mācībās «Silver Arrow 2014» Latvijā piedalīsies vairāk nekā tūkstoš ārvalstu militārpersonu (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Militārajās mācībās «Silver Arrow 2014» piedalīsies vairāk nekā tūkstoš ārvalstu militārpersonu, liecina ceturtdien, 21.augustā, Valsts sekretāru sanāksmē skatāmais rīkojuma projekts.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības «Silver Arrow 2014» Latvijas teritorijā plānots organizēt no šā gada 29.septembra līdz 6.oktobrim. Mācībās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, ASV un Lielbritānijas.

Aizsardzības ministrija (AM) norāda, ka mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju, kā arī, lai pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā tiks īstenotas vairākas NATO militārās mācības ar NBS līdzdalību, žurnālistiem iepriekš pavēstīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Oktobrī Latvijā ieradīsies ASV armijas tanki «M1A1 Abrams», kājnieku kaujas transportlīdzekļi un bruņutransportieri.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu