Septembrī Rīgā notiks gājiens par godu Tēva dienai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par godu Tēva dienai šogad otro gadu pēc kārtas Rīgā 13.septembrī notiks gājiens pa Brīvības ielu. Pērn gājiens kopā pulcēja ap 2000 dalībnieku, norāda nodibinājums «Fonds Mammām un Tētiem».

Tēva dienas gājiens sāksies plkst.11 sāksies pie Brīvības pieminekļa, un tajā aicināta piedalīties ikviena ģimene, topošie vecāki un vecvecāki, kā arī ikviens cilvēks, kurš vēlas kādam tētim pateikt paldies.

«Iepriekšējā gadā to nebijām īpaši uzsvēruši, taču daudzi tēvi ar bērniem bija ieradušies saskaņotos tērpos, un tas izskatījās lieliski! Vienādas kaklasaites, tauriņi, cepures, vienotas krāsas tērpi vai krekliņi ar asprātīgiem uzrakstiem. Pucējamies arī šogad! Tas vairo svētku izjūtu,» aicina pasākuma organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Pulcējoties gājienam, dalībnieki tiks cienāti ar Rūjienas saldējumu, kā arī, gaidot tā sākumu, svētku organizatori iecerējuši uzņemt lielo kopbildi, tāpēc pasākumam vēlams pievienoties nevis pēdējā brīdī, bet jau pusstundu pirms tā – plkst.10.30.

Gājiens virzīsies pa Brīvības ielu līdz Esplanādei un turpināsies kā plaši ģimeniski svētki «Rīga 2014» kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014». Noslēdzoties gājienam, visi dalībnieki sadziedāsies improvizētā kopkorī, ko vadīs perkusionists Nils Īle, muzicējot Jelgavas novada orķestrim «Zelmeri».

Svētku turpinājumā gaidāmas daudzveidīgas sportiskas un radošas aktivitātes, kurās būs iespējams iesaistīties gan mazajiem, gan lielajiem. Piemēram, pasākumā uz vietas ikviens savam tētim varēs darināt dāvanas – ādas aproces, amuletus, gleznas no smiltīm, krāšņas apsveikuma kartītes u.c. pārsteigumus. Svētku laikā ģimenes sacentīsies loku šaušanā, bērni varēs iejusties ēnu teātra aktieru lomās, ikvienam būs iespēja iesaistīties plenērā «Gleznojam tētim» kopā ar māksliniecēm māsām Elitu un Ilzi Patmalniecēm, kā arī pavadīt laiku citās ģimeni saliedējošās izklaidēs.

«Tēva dienas svētku galvenais mērķis ir pateikt tēviem paldies, uzsvērt, cik būtiska ir viņu loma ģimenes un bērna dzīvē. Šie svētki ir veids, kā veicināt tēvu un bērnu laika pavadīšanu kopā,» stāsta I. Akmentiņa-Smildziņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu