Atklāj trīs iemeslus jumta paneļu nobīdei ēkai Rīgā, Druvienas ielā (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības uzņēmums «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) konstatējis trīs iemeslus, kas izraisījuši daudzdzīvokļu nama Rīgā Druvienas ielā 21 jumta paneļu nobīdi.

Veikto padziļinātas jumta tehniskā stāvokļa apsekošanas darbu rezultātā konstatēts, ka viens no iemesliem notikušajam ir jumta konstrukciju nolietojums - mitrums sekmējis tērauda detaļu, enkurojuma mezglu un metinājuma šuvju neatgriezenisku koroziju, kā rezultātā elementu savstarpējais enkurojums pārstājis funkcionēt).

Otr iemesls - būvniecības montāžas brāķis - nepietiekams lietus ūdens teknes paneļa atbalsta garums uz parapeta paneļa plauktiņa.

Trešais - dinamiska slodze, ko rada autotransports blakus esošā Sergeja Eizenšteina ielā un vibrācijas blakus esošā būvniecības vietā pāļu dzīšanas laikā.

Pamatojoties uz notikušo, RNP mēneša laikā plāno paveikt visu pārvaldījumā esošo paneļu dzīvojamo māju tostarp 464.sērijas, jumtu ārpuskārtas apsekošanu.

29.jūlija vakarā no ēkas Druvienas 21 tika evakuēta 21 persona, no kurām septiņas izmitinājās pašvaldības dienesta viesnīcā. Pārējie 14 iedzīvotāji bija pie saviem radiniekiem. Ēkas apsekošanas laikā konstatēts, ka dzīvojamās mājas jumta dzelzsbetona lietus ūdens kanāla viens gals ir noslīdējis par aptuveni 40 cm, kā rezultātā vienā pusē par 5 līdz 25 centimetriem nobīdījušies arī jumta dzelzsbetona pārseguma paneļi.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu