Piektdienas vakarā pie Stūra mājas noliks svecītes (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien, 22.augustā, plkst.18 Rīgā, pie Stūra mājas, notiks Eiropas staļinisma un nacisma upuru atceres brīdis, noliekot svecītes pie Gļeba Panteļejeva veidotās piemiņas zīmes «Melnais slieksnis», informēja nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Atceres brīdī uzrunas teiks ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), «Rīga 2014» programmas tematiskās līnijas «Brīvības iela» kurators Gints Grūbe un nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Universitātes jauktais koris «Juventus». Pulcēšanās notiks Stūra mājas pagalmā.

Svecīšu nolikšana būs noslēgums starptautiskajai konferencei, kas 22.augustā norisināsies Stūra mājā. Konference «Pēc gadsimta ceturkšņa. Baltijas ceļš un totalitārā komunisma sabrukums: Eiropas kopīgās atmiņas un politiskās iedvesmas avots» veltīta Baltijas ceļa 25.gadadienai, un tās mērķis ir aplūkot totalitārā komunisma sabrukumu gan tā vēsturiskajā, gan mūsdienu ģeopolitiskajā perspektīvā. Konferenci rīko nodibinājums «Rīga 2014», Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Konrāda Adenauera fondu.

Atceres brīdī piedalīties aicināts ikviens interesents, līdzi ņemot svecītes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu