Latvijas Institūts skaidros ārzemniekiem Baltijas ceļa nozīmi (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Institūts (LI) plāno skaidrot ārvalstu auditorijai un it īpaši jauniešiem Baltijas ceļa lomu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atgūšanā, izmantojot digitālos risinājumus, informēja LI pārstāvis Krišjānis Ozols.

LI uzturētajā Latvijas oficiālajā «Facebook» lapā «If you like Latvia, Latvia likes you» izveidota informatīva lietotne «Baltijas ceļš». Ozols norāda, ka šīs lapas ziņām ik dienu seko līdzi vairāk nekā 65 000 cilvēku no visas pasaules, taču kopumā par Baltijas ceļu tiks uzrunāta vairāk nekā pusmiljonu liela ārzemju auditorija.

«Baltijas ceļš bija, ir un arī mūžīgi paliks kā unikāls fenomens - cilvēku tiekšanās pēc brīvības un stiprā gara apliecinājums. Tas deva mums visiem nepieciešamo grūdienu, apliecinot, ka kopā mēs varam visu. Tāpēc turpināsim stāstīt pasaulei par Baltijas ceļu kā vienu no spilgtākajiem simboliem mūsu neatkarības ceļā,» tā LI direktore Karina Pētersone.

LI darbības mērķis ir Latvijas pozitīvas starptautiskas atpazīstamības veicināšana, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu