Saeimas Juridiskā komisija vienbalsīgi atbalsta Ziemeles kandidatūru ST tiesneses amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Juridiskā komisija šodien vienbalsīgi atbalstīja pašreizējās Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesneses Inetas Ziemeles kandidatūru Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam.

Ziemele videokonferencē klātesošajiem deputātiem skaidroja, ka viņa pēc ilgākām sarunām ar kolēģiem un politiķiem saprata, ka vērtīgākais pienesums, kur sniegt savas zināšanas un pieredzes bagāžu, būtu ST.

Viņa paskaidroja, ka savu atlūgumu ECT viņa var sniegt tad, kad būs zināms Saeimas lēmums par viņas apstiprināšanu, tomēr viņas lietvedībā esošās lietas tik un tā būs jāizskata. Ziemele pieļāva, ka savas lietas varētu pabeigt divu līdz trīs mēnešu laikā.

Ziemele neslēpa, ka viņu uztrauc, kurš «pārņems stafeti» viņas vietā. Tiesnese piebilda, ka ir jāmeklē kandidāts, kas «spēj ielēkt ECT darbā pusgada laikā».

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 18.augustā arī atbalstīja Ziemeles kandidatūru ST tiesneša amatam.

Saeimas deputāti ST tiesneša amatam izvirzīja tikai vienu kandidātu - Ziemeli. Viņu šim amatam izvirzīja valdību veidojošo partiju deputāti.

Opozīcijā esošās politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins iepriekš norādīja, ka SC neizvirzīs savu kandidātu ST tiesneša amatam. Ņemot vērā, ka valdošās koalīcijas pārstāvji jau vienojušies par vienu kandidāti šim amatam, SC nevēlas virzīt kādu kandidātu, kurš pāris dienas būs plašsaziņas līdzekļu uzmanībā, bet balsojumā tiks noraidīts.

Jauns ST tiesnesis nepieciešams, jo līdz ar Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta notiesājošo nolēmumu Vineta Muižniece ir zaudējusi savu ST tiesneša amatu. Muižniece atzīta par vainīgu un sodīta par to, ka viņa, būdama valsts amatpersona, izdarīja dokumenta viltošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu