Brīdina par neatļautu zobārstniecības praksi Rīgā (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības inspekcija (VI) konstatējusi, ka Rīgā, Mārupes ielā 6, zobārstniecības pakalpojumus turpina sniegt Helēna Ondzule, kurai jau 2013.gada 27.maijā tika uzdots apturēt minētā kabineta darbību.

Kā informēja VI pārstāve Agnese Gusarova, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, inspekcija veikusi pārbaudi zobārstniecības kabinetā un konstatējusi, ka iepriekš atklātie pārkāpumi nav novērsti.

Proti, iestāde nav reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā, savukārt Ondzule nav reģistrēta Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā, kā arī nav sertificēta attiecīgajā specialitātē.

Kabinetā arī netiek ievērotas higiēnas un epidemioloģiskās drošības prasības. Šādi darba apstākļi apdraud pacientu veselību un dzīvību, norāda VI pārstāve.

VI arī atkārtoti mudina ikvienu iedzīvotāju atbildīgi izvēlēties ārstniecības personu un vietu, kur saņemt veselības aprūpes pakalpojumus. Informāciju par ārstniecības iestādēm, kas ir reģistrētas, var sameklēt VI mājaslapā.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti arī turpmāk ziņot, ja rodas aizdomas, ka ārstējošā persona nav sertificēta vai strādā pakalpojumu sniegšanai nepiemērotās telpās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu