«Vienotībai» augustā saziedoti 3400 eiro; NA saņēmusi 23 800 eiro (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijai «Vienotība» augustā saziedoti 3,4 tūkstoši eiro, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

Dāsnākais ziedotājs «Vienotībai» augustā bija Ričards Gailums, kurš kopā pārskaitījis divus tūkstošus eiro, sadalot summu trijos maksājumos. No «Vienotības» saraksta Gailums rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidē.

Partija saņēmusi ziedojumus arī no Andra Kapiņa un Līvijas Plavinskas, attiecīgi 500 un 450 eiro. Pārējās ziedotās summas ir mazākas.

«Vienotība» jūlijā ziedojumos saņēmusi 71,6 tūkstošus eiro. Visvairāk naudas jeb 12 tūkstošus eiro partijai jūlijā ziedojis advokāts Aldis Gobzems. Otru lielāko summu - desmit tūkstošus eiro - «Vienotības» kontā ieskaitījis uzņēmuma «Telms» īpašnieks Raivis Nikolājevs, savukārt «Eco Baltia» valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs noziedojis deviņus tūkstošus eiro.

NA augusta pirmajās divās nedēļās saņēmusi ziedojumus 23,8 tūkstošu apmērā

Nacionālā apvienība (NA) augusta pirmajās divās nedēļās saņēmusi ziedojumus 23,8 tūkstošu eiro apmērā, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā.

Vislielāko summu - desmit tūkstošus eiro - apvienībai kontā ieskaitījis «Meža zemes» valdes priekšsēdētājs Intars Berkulis. Latviešu izcelsmes ASV dzīvojošais ārsts Aivars Slucis NA atvēlējis 4,4 tūkstošus eiro, savukārt bijušais apvienības ģenerālsekretārs Aigars Ķimenis - četrus tūkstošus eiro.

Bijušais Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs, Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietnieks Dzintars Mozgis, kurš ir arī partijas deputāta kandidāts Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, NA noziedojis 1,5 tūkstošus eiro, bet Dainis Locis, kurš arī startē Saeimas vēlēšanās no Rīgas apgabala - tūkstoti eiro.

Vairāki NA biedri apvienības kontā ieskaitījuši salīdzinoši nelielas summas. Piemēram, esošās Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs, kurš kandidē arī darbam nākamajā parlamentā ar otro numuru Rīgā, apvienībai noziedojis 150 eiro. Tikpat arī deputāti un kandidāti nākamajās Saeimas vēlēšanās Vineta Poriņa un Andris Buiķis, kā arī NA valdes loceklis un ar otro numuru vēlēšanās Kurzemē startējošais Jānis Iesalnieks.

Jūlijā NA ziedojumos saņēmusi 7,2 tūkstošus eiro. Lielākoties ziedotāji katrs apvienības kontā ieskaitījuši pa 150 eiro.

12.Saeimas vēlēšanās 4.oktobrī startēs kopumā 13 partijas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu