Naudiņš pārsūdzējis SAB lēmumu par pielaidi valsts noslēpumiem (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides un reģionālās aizsardzības ministrs Romāns Naudiņš (NA) ceturtdien Ģenerālprokuratūrā pārsūdzējis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu liegt viņam pieeju augstākās pakāpes valsts noslēpumiem, informēja pats Naudiņš.

Naudiņam SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam, un tas tiek saistīts ar viņa nespēju saglabāt valsts noslēpumu. SAB pielaidi valsts noslēpumam nepiešķira arī nu jau bijušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA).

Iepriekš Naudiņš aģentūrai BNS apgalvoja, ka SAB lēmums nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam ir negaidīts. Viņš pastāstīja, ka no SAB saņēmis ierakstītu vēstuli, kurā norādīts, ka pielaide valsts noslēpumam viņam nav piešķirta, jo viņš neprotot to glabāt.

«Mani pārsteidz šāda argumentācija, ņemot vērā, ka līdz šim nekad neesmu aicināts ne uz prokuratūru, ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, ne SAB, ne kādu citu tamlīdzīgu iestādi skaidroties par to, ka es nespētu glabāt noslēpumu,» sacīja Naudiņš .

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu