Saeimas deputāti satraukti par plāniem ierakstīt deputātu telefonsarunas (77)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Saeimas deputātu un darbinieku vidū satraukumu raisījis lēmums turpmāk ierakstīt Saeimas frakciju telefonsarunas. Vairāki deputāti pauž satraukumu, ka tādējādi būs iespējams identificēt ne tikai zvanītāja telefona numuru, bet arī noklausīties pašas sarunas.

Jaunais Saeimas iekšējās drošības vadītājs Jānis Gulītis nācis klajā ar ierosinājumu par tālruņu sarunu ierakstu kvalitātes uzlabošanu, ierīkojot komutatoru, lai brīdinātu, ka sarunas tiek ierakstītas, ziņo Latvijas Televīzija.

Deputāts Kārlis Seržants (ZZS) norāda, ka viņu uztrauc tas, ka saruna tiks ierakstīta arī tad, kad tā tiks pāradresēta, piemēram, uz viņa privāto mobilā tālruņa numuru. «Tas jau paver visaptverošas iespējas šādu ierakstu izmantošanā,» sacīja Seržants.

Savukārt deputāts Andrejs Elksniņš (SC) uzskata, ka katrai personai jāgarantē tiesības uz anonimitāti, īpaši tad, ja šī persona vēlas informēt kādu deputātu par iespējamām nelikumībām. «Šādi valsts rok grāvi attiecībā uz uzticības līmeni no sabiedrības puses. Jebkuru zvanītāju tagad varēs identificēt un, izmantojot ierakstīto sarunu, vērsties pret zvanītāju,» sacīja Elksniņš.

Gulītis noraidīja iespēju, ka ar šo jauninājumu tikšot ierakstītas vai noklausītas visas telefonsarunas. Tas tiekot darīts Saeimas darba kvalitātes uzlabošanai, un komutators ir preventīvs drošības pasākums, lai spētu identificēt anonīmos zvanītājus, kuri nereti zvanot un izsakot draudus Saeimas deputātiem.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu