RD opozīcija aicina piešķirt Ukrainai 64 000 eiro (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes opozīcija ierosinājusi sasaukt pašvaldības ārkārtas sēdi, lai lemtu par humānās palīdzības piešķiršanu Ukrainai 64 000 eiro apmērā, informēja Rīgas domes deputāts Pēteris Vinķelis (V).

Saskaņā ar opozīcijas iesniegto domes lēmuma projektu humānā palīdzība būs paredzēta no teroristiem un karadarbības cietušajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem un bēgļiem. Rīgas domes priekšsēdētājam sadarbībā ar Ārlietu ministriju būs jāsaskaņo palīdzības konkrētais sastāvs ar Ukrainas varas iestādēm, mudina opozīcija.

«Vienotības» un nacionālās apvienības deputāti ierosina daļu palīdzības sniegt, nosūtot uz Ukrainu pārtikas produktus, kuru eksports uz Krieviju ir aizliegts ar Putina rīkojumu.

Palīdzība pirmkārt jānosūta cilvēkiem, kas cietuši no teroristisko organizāciju «Doņeckas tautas republika» un «Luganskas tautas republika» patvaļas, teikts opozīcijas deputātu izplatītajā paziņojumā.

Sagaidāms, ka pēc «Vienotības» un nacionālās apvienības deputātu ierosinājuma Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) domes sēdi sasauks tuvākajās dienās.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu