Aptauja: Ievērojami palielinājusies «Saskaņas» popularitāte (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējā mēneša laikā ievērojami palielinājusies partijas «Saskaņa» popularitāte, kas joprojām ir Latvijas politisko reitingu līdere, atsaucoties uz jaunākajiem «Latvijas faktu» datiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Augustā par «Saskaņu» bijuši gatavi balsot 21,1% aptaujāto, par «Vienotību» - 17,3%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,2%, par «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 5,8%, bet pārējo partiju reitings nepārsniedz 5% robežu.

Par Ingūnas Sudrabas partiju augustā bija gatavi balsot 4,6% vēlētāju, kas gan varētu būt pietiekami iekļūšanai parlamentā, savukārt pārējo partiju popularitāte bijusi zemāka.

Salīdzinājumam, jūlijā «Latvijas faktu» aptaujā par «Saskaņu» bija gatavi balsot 18,1% aptaujāto salīdzinājumā ar 18,4% šā gada maijā, par «Vienotību» - 16,4%, kas bija par 2,7 procentpunktiem vairāk nekā maijā. Reitingu trešajā vietā jūlijā bija ZZS, kuru atbalstīja 9,9% vēlētāju salīdzinājumā ar 10,3% šā gada maijā, savukārt par VL-TB/LNNK nemainīgi bija gatavi balsot 6,1% vēlētāju.

Par Sudrabas partiju «No sirds Latvijai» jūlijā bija gatavi balsot 3,7% vēlētāju. Saeimā neiekļūtu arī Reģionu apvienība, par kuru bija gatavi balsot 1,6%, bet Tatjanas Ždanokas pārstāvētā Latvijas Krievu savienība saņemtu tikai 1,1% atbalstu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu