Uz «Gaismas pili» pārvietoti 70% kopējā krājuma (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz «Gaismas pili» līdz šim pārvietoti 70% kopējā krājuma, pastāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Tuvāko divu nedēļu laikā plānots no grāmatām pilnībā atbrīvot telpas Tērbatas ielā 75 un Krišjāņa Barona ielā 3.

Skatoties uz pārvākšanās ātrumu, tā varētu noslēgties jau septembra beigās, norādīja Zilberts. Viņš piemetināja, ka līgums ar pārvadātājiem «FF International Movers» ir noslēgts līdz 27.oktobrim.

Jau ziņots, ka LNB krājums pakāpeniski no piecām LNB ēkām tiek pārvests uz «Gaismas pili» Pārdaugavā. Krājuma pārvešana sākās 14.aprīlī ēkā Jēkaba ielā 6/8. Uz «Gaismas pili» plānots pārvest visu LNB krājumu aptuveni 3,5 miljonu vienību apmērā. Aptuveni miljons retāk pieprasītās literatūras paliks LNB Silakroga repozitārijā.

Sākot ar 17.jūniju, LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākusi Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, Humanitāro un sociālo zinātņu literatūras lasītava, Jaunākās periodikas lasītava, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava, kā arī uzziņu un informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītava.

«Gaismas pils» ar dažādiem pasākumiem oficiāli tiks atklāta 28.augustā un 29.augustā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu