ĀM norāda Vešņakovam, ka tieši Krievija veic aktīvu bruņošanos Baltijas valstu robežu tuvumā (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atbildot uz Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova apgalvojumu, ka NATO bāzu izveidošana Baltijā izraisīs bruņošanās sacensību, Ārlietu ministrija (ĀM) norādījusi, ka tieši Krievija veic aktīvu bruņošanos un militāro spēku modernizāciju Baltijas valstu robežu tuvumā.

«Mums ir nepieņemama Krievijas īstenotā rīcība Ukrainā un Krimas aneksija,»

skaidroja ministrijas Preses un informācijas nodaļas vadītāja Diāna Eglīte, piebilstot, ka NATO sabiedrotie, tostarp Latvija, strādā pie pasākumiem, lai stiprinātu reģiona drošību, ņemot vērā Krievijas politiku.

Kā ziņots, Latvijas Radio 4 raidījumā «Doma laukums» Vešņakovs sacīja, ka NATO bāzu izveidošana Baltijā izraisīs bruņošanās sacensību.

Kā skaidroja vēstnieks, ja tiks pieņemts lēmums par šādu bāzu izveidi kādā no Baltijas valstīm, tas nozīmētu nākamo soli bruņošanās sacensībā.

Galvenā bīstamība slēpjoties aspektā, ka šādas bāzes nekontrolētu Latvijas valsts, bet gan cilvēki, kas atrodas tūkstošiem kilometru attālumā un vadās pēc saviem ģeopolitiskajiem apsvērumiem. Tādējādi Latvijas iedzīvotāji kļūtu savā ziņā par ķīlniekiem. Vešņakovs piebilda, ka negribētu būt Latvijas iedzīvotāju vietā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu