Prognozē vidusskolēnu skaita samazinājumu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmākajos pāris gados vidusskolēnu skaits Latvijā samazināsies, prognozē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Šāda prognoze izteikta IZM informatīvajā ziņojumā «Informācija par situāciju vispārējās izglītības pieejamības un kvalitātes nodrošināšanā», kas Ministru kabinetā tiks prezentēts nākamajā valdības sēdē - 26.augustā.

Vispārējā vidējā izglītībā joprojām ir vērojams izglītojamo skaita samazinājums, kas turpināsies vēl vienu līdz divus gadus.

2016.gadā varētu būt sagaidāma īslaicīga izglītojamo skaita stabilizēšanās.

Tomēr IZM prognozē, ka, pakāpeniski pieaugot profesionālās vidējās izglītības popularitātei un audzēkņu skaitam profesionālajās vidusskolās, vidusskolēnu skaits vispārizglītojošās vidējās izglītības iestādēs turpmāko gadu laikā tomēr turpinās samazināties.

LETA jau ziņoja, ka 2013./2014.mācību gadā no visiem vidusskolas izglītību iegūstošajiem audzēkņiem, kuru skaits bija sasniedzis 66 549 skolēnus, gandrīz ceturtdaļa jeb 39,77% mācījās kādā no profesionālās izglītības iestādēm. Pirms pieciem gadiem šādu skolēnu īpatsvars bijis 36,13%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu