Prasa valstij apmaksāt speciālo pārtiku smagi slimiem bērniem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā regulāri teju pussimtam bērnu ar invaliditāti ir nepieciešama speciālā medicīniskā pārtika, no kuras ir atkarīga bērnu veselība, labsajūta, ārstēšanās rezultāti un pat dzīves ilgums, taču valsts nevar atrast mehānismu un līdzekļus ārstnieciskā uztura izdevumu kompensēšanai, pavēstīja Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.

Kā liecina biedrības apkopotie dati, vienam pacientam mājās speciālo maisījumu apmaksai nepieciešami vidēji 200 eiro mēnesī.

Lai aktualizētu šo problēmu, 27.augustā notiks pasākums, lai pieprasītu valsts apmaksātu medicīnisku pārtiku smagi slimiem bērniem. Trešdien plkst.12.30 Eiropas Savienības mājā, Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, notiks diskusija, kurā piedalīsies bērnu vecāki, mediķi un pārstāvji no atbildīgajām valsts institūcijām, kā arī Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības, «ziedot.lv».

Jansone uzsver, ka biedrība kopā ar sadarbības partneriem ir vairākkārt vērsusies atbildīgajās institūcijās, tomēr risinājums vēl arvien nav atrasts, valsts pārvaldei aizbildinoties ar dažādiem ierobežojošiem aspektiem, tikmēr ģimenes lūdz ziedotāju atbalstu vai medicīnisko uzturu pērk par saviem līdzekļiem.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska organizācija, kas vairāk nekā 15 gadu ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi. Biedrība psiholoģiski un garīgi atbalsta ģimenes arī pēc bērniņa aiziešanas aizsaulē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu