Šogad skolas gaitas varētu sākt gandrīz 23 000 pirmklasnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jaunajā mācību gadā mācības pirmajā klasē varētu sākt 22 775 pirmklasnieki, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas prognozes.

Prognozes liecina, ka pirmklasnieku skaits varētu pieaugt par 2000 skolēnu, salīdzinot ar pērno mācību gadu. 2013./2014.mācību gadā skolas gaitas sāka 20 730 pirmklasnieki.

Tādā veidā palielinātos arī kopējais skolēnu skaits vispārizglītojošās dienas apmācības programmās - šogad valstī provizoriski varētu būt 199 655 skolēni, kas ir par nepilniem 2000 vairāk nekā pērn.

Tā kā pirmklasnieku skaits pēdējos trīs mācību gadus ir pieaudzis, provizoriskās prognozes liecina, ka, salīdzinot ar pērno gadu, varētu pieaugt arī otrās un trešās klases skolēnu skaits. Tomēr šajās klasēs pieaugums nav tik liels - salīdzinot ar pagājušo gadu, izglītojamo skaits otrajā klasē varētu pieaugt par 362, bet trešajā klasē - par 671 skolēnu.

Skolēnu skaita pieaugums, balsoties uz IZM sniegto informāciju, varētu būt arī piektajā, sestajā, astotajā un devītajā klasē.

Skolēnu skaita samazinājums gaidāms ceturtajā un septītajā klasē, kā arī vidusskolas posmā. Vislielākais skolēnu skaita kritums tiek prognozēts tieši 12.klasē, kur tas varētu samazināties par 1428 cilvēkiem.

IZM prognozes liecina, ka kopējais skolēnu skaits varētu pieaugt arī nākamajos mācību gados, 2016./2017.mācību gadā sasniedzot 204 666 izglītojamos, kas izglītojamo skaita līmeni atgrieztu 2011.2012/mācību gada līmenī. Tomēr minētajā mācību gadā atkal varētu samazināties pirmklasnieku skaits. Lai gan prognozēts 10.klases izglītojamo pieaugums, nemainīgi prognozēta arī 12.klases skolēnu skaita krišanās.

Reālais skolēnu skaits izglītības iestādēs būs zināms vien septembrī, jo pat pirmajās mācību nedēļās skolēni turpina mainīt izglītības iestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu