Veselības aprūpe tiek pie vēl 5,5 miljoniem eiro (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Valdība šodien atbalstīja papildu 5,5 miljonu eiro novirzīšanu veselības nozarei no Finanšu ministrijas (FM) budžeta apakšprogrammas «Valsts parāda vadība». Gala lēmums par papildu finansējuma piešķiršanu vēl jāpieņem Saeimai. Līdzekļi paredzēti dažādām neatliekamām vajadzībām.

Piemēram, 1,1 miljonu eiro plānots novirzīts ambulatoro pakalpojumu, tostarp speciālistu konsultāciju un izmeklējumu, apmaksai. Kā liecina Veselības ministrijas (VM) aplēses, pēc šo līdzekļu piešķiršanas ārstniecības iestādēm būs iespējams sniegt par 80 600 izmeklējumu un konsultāciju vairāk, nekā sākotnēji tika paredzēts, veidojot 2014.gada valsts budžetu.

Savukārt 4,2 miljoni eiro ir paredzēti kā vienreizējs maksājums infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficīta segšanai slimnīcām.

47 200 eiro plānots piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu deficītu par darbinieku atlaišanas pabalstiem, kā arī pabalstus darbinieku ievainojumu, sakropļojumu, citāda veselības bojājuma vai nāves gadījumā.

Vēl 52 500 eiro paredzēti Valsts asinsdonoru centram, lai būtu iespējams nodrošināt asins plazmas preparātu iegādi.

Kā ziņots, iepriekšējā valdības sēdē VM lūdza valdību no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nozarei piešķirt papildus vēl 8,9 miljonus eiro, tomēr lūgums netika atbalstīts, jo Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji pauda bažas, ka tik liela summa neatradīsies.

FM pārstāve Jolanta Plūme vērsa uzmanību, ka programmā «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» ir ierobežots līdzekļu daudzums un ir jārēķinās, ka liela daļa šo līdzekļu būs nepieciešama saistībā ar Āfrikas cūku mēri. Viņa arī izteicās, ka programmā paredzētie līdzekļi jau ir sadalīti. Turklāt, izvērtējot VM, kā arī citu ministriju pieprasījumus, veidojas līdzekļu deficīts. Plūme sacīja, ka no programmas VM vēl papildus varētu piešķirt vien aptuveni divus miljonus eiro.

Tam gan nepiekrita Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kura reizē pilda arī veselības ministra pienākumus. Premjerministre norādīja, ka vēl vismaz 5,5 miljoni nozarei ir jānovirza. Viņa aicināja nedēļas laikā abām ministrijām vienoties, kur finansējums tiks rasts.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu