Sevi par Latvijas patriotiem uzskata 64% nelatviešu (172)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sevi par Latvijas patriotiem uzskata 64% Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuri pēc tautības nav latvieši, noskaidrojies Valsts kancelejas pasūtītajā pētījumā, ko īstenoja SKDS.

Uz jautājumu, vai jūtas kā Latvijas patriots, 22,4% atbildējuši, ka noteikti, bet 41,4% atzinuši, ka drīzāk jūtas kā patrioti. Tikmēr pretējs viedoklis ir kopumā 22% nelatviešu. No tiem 8,6% teikuši, ka noteikti nav Latvijas patrioti, bet 13,7% atbildējuši, ka drīzāk nav patrioti.

Pieņēmums, ka gados jaunie iedzīvotāji ir patriotiskāki, nav patiess, noskaidrojies aptaujā. Kā pastāstīja SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš, ir novērojama sakritība, ka,

jo vecāks cilvēks, jo vairāk izjūt patriotiskumu pret Latviju.

Mazāks patriotisms ir vērojams Pierīgā un Latgalē.

Mazākumtautību pārstāvji arī iztaujāti par piederības sajūtu savai dzīvesvietai. Visvairāk nelatviešu izjūt ciešu piederību savam ciemam, novadam vai pilsētai - tādu ir 56%, tikmēr 51% izjūt ciešu piederību Latvijai, bet 48% - savam reģionam. Atklājies, ka Krievijai ļoti cieši piederīgi jūtas 11%, bet 12% atzinuši, ka jūtas piederīgi šai Latvijas kaimiņvalstij.

Aptauja veikta šāgada maijā, aptaujājot 801 mazākumtautību pārstāvi vecumā no 18 gadiem.

Komentāri (172)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu