Dzelzceļa tiltam un Dienvidu tiltam piešķir oficiālus nosaukumus (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome otrdien nolēma piešķirt oficiālus nosaukumus Dienvidu tiltam un Dzelzceļa tiltam. Pašreizējie tiltu nosaukumi līdz šim tika lietoti neoficiāli, «Tvnet» informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Satiksmes departamentam būs jāaizvieto tiltu nosaukumu zīmes trīs mēnešu laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās brīža.

Pārējiem Rīgas tiltiem jau ir piešķirti oficiāli nosaukumi. Vanšu tiltam nosaukums tika oficiāli piešķirts 1989.gadā, Salu tiltam oficiāls nosaukums piešķirts 1991.gadā, mainot nosaukumu no Maskavas tilta uz Salu tiltu, bet Akmens tiltam oficiāls nosaukums piešķirts 1992.gadā, mainot nosaukumu no Oktobra tilta uz Akmens tiltu.

Deputāti nolēma arī piešķirt vai mainīt nosaukumus atsevišķiem ielu posmiem Rīgā.

Ielas posmam Riņķa ielā piešķirts nosaukums Mazā Riņķa iela, ielas posmam no Buļļu ielas līdz Kurzemes prospektam atbilstoši ielas sarkanajām līnijām piešķirts nosaukums Baltegļu iela, ielas posmam, kas atzarojas no Virbu ielas, piešķirts nosaukumu Ģerāniju iela.

Ielas posmam no Kurzemes prospekta līdz Kurzemes prospektam 5 plānots piešķirts nosaukums Skandu iela, paralēlajam Buļļu ielas posmam no Dzirciema ielas pie Vaidelotes ielas piešķirts nosaukumu Vecā Buļļu iela, ielas posmam no Spilves ielas līdz dzelzceļam piešķirts nosaukums Ēdoles iela, ielas posmam, kas atzarojas no Kleistu ielas, piešķirts nosaukums Mazlēpju iela, ielas posmam no Kleistu ielas un Lielās ielas krustojuma līdz Rīgas pilsētas robežai piešķirts Lielās ielas nosaukumu.

Piešķirts Mazās Apakšgrāvja ielas nosaukums sarkano līniju posmam bez nosaukuma Kurzemes rajonā, pašreizējais Purva ielas posms no Jūrmalas gatves pārdēvēts par Zūru ielu, kā arī piešķirts Nīcas ielas nosaukums, pārdēvējot pašreizējo Purva ielas posmu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu