Rīgas skolas esot gatavas jaunajam mācību gadam (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas skolas ir gatavas jaunajam mācību gadam, šodien preses konferencē par Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Šogad Rīgā darbosies 117 vispārējās izglītības iestādes, 150 pirmskolas izglītības iestādes, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, kā arī deviņas bērnu mākslas un mūzikas skolas.

Ušakovs pastāstīja, ka Rīgā šogad renovētas divas vispārējās izglītības iestādes - Johana Gotfrīda Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola un Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola -, kā arī trīs bērnudārzi - Slokas ielā 130, Maskavas ielā 256 un Marsa gatvē 16.

Herdera vidusskola ir piemērs, kā ar renovētu skolu un sporta infrastruktūru ir iespējams sakārtot arī apkaimi. Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) apstiprināja, ka skolas sporta un rotaļu laukumi būs pieejami visiem apkaimes iedzīvotājiem. Pēc Ušakova teiktā, Herdera vidusskola patlaban ir modernākā skola Rīgā un arī visā Latvijā.

Vicemērs Andris Ameriks (GKR) norādīja, ka šogad izglītības iestāžu renovācijā ieguldīti 28 miljoni eiro. Savukārt kopš 2009.gada izglītības iestāžu renovācijai novirzīti 150 miljoni eiro, sacīja Rīgas mērs.

Plānots, ka šajā mācību gadā Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno pirmskolas izglītības programmu, mācīsies 27 000 audzēkņu, kas ir aptuveni par 500 audzēkņiem vairāk nekā pērn.

Plānots, ka Rīgas pašvaldības skolās šajā mācību gadā mācīsies 65 270 skolēnu, kas ir par aptuveni 400 audzēkņiem vairāk nekā pērn.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu