Ušakovs sola brīnumus - nākamgad rindās uz bērnudārziem nebūs jāgaida (117)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamais gads būs pēdējais, kurā būs jāgaida rindās uz vietām bērnudārzos, preses konferencē par Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). Viņš informēja, ka šogad Rīgas bērnudārzos būšot par 1000 jaunu vietu vairāk.

Jau ziņots, ka Rīgā šogad renovētas trīs pirmsskolas izglītības iestādes - Slokas ielā 130, Maskavas ielā 256 un Marsa gatvē 16.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis pastāstīja, ka šogad nedaudz samazinājies pirmsskolas izglītības iestāžu juridisko adrešu skaits. Optimizācijas ceļā ir notikusi bērnudārzu apvienošana, tādējādi ietaupot līdzekļus.

Apvienota ir Rīgas 1.pirmsskolas izglītības iestāde ar Rīgas 91.pirmsskolas izglītības iestādi, izveidojot Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolu. Apvienota arī 261.pirmsskolas izglītības iestāde un 114.pirmsskolas izglītības iestāde, izveidojot Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi «Jumis». Vēl apvienota Rīgas 78.pirmsskolas izglītības iestāde un Rīgas 34.pirmsskolas izglītības iestāde, izveidojot Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi «Saulstariņi».

Atvērta arī jauna pirmsskolas izglītības iestāde «Kurzeme».

Rīgas dome sadarbojas arī ar 104 privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm, noslēdzot sadarbības līgumus.

Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta programmā «Pašvaldības finansējums privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības programmu īstenošanai» 2014.gadā paredzēts 6 040 517 eiro finansējums. Rīgas pašvaldības līdzfinansējums - 132,33 eiro mēnesī - tiek izmaksāts par 4610 bērniem.

Bērnu skaits Rīgas bērnudārzos pieaudzis par 500

Šogad Rīgā bērnudārzos uzņems par 500 vairāk bērniem, salīdzinot ar pagājušo mācību gadu, sacīja Ušakovs.

Pagājušajā mācību gadā galvaspilsētā bija 26,5 tūkstoši pirmsskolas vecuma audzēkņu, bet šogad plānots, ka mācības uzsāks 27 tūkstoši bērni, liecina Rīgas domes rīcībā esošie provizoriskie dati.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu