Uz Gaismas pils atklāšanu ieradīsies 17 nacionālo bibliotēku vadītāji (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas inaugurāciju ieradīsies vairāk nekā 100 ārvalstu viesu, tostarp 17 nacionālo bibliotēku vadītāji, pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Viņš sacīja, ka uz LNB inaugurāciju ieradīsies Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA) prezidente Sinnika Sipile (Sinikka Sipilä), Eiropas Bibliotēku informācijas un dokumentācijas asociācijas (EBLIDA) prezidents Klauss Pēters Betgers (Klaus-Peter Böttger), kā arī 17 nacionālo bibliotēku vadītāji, tostarp Dānijas Nacionālās bibliotēkas direktors, UNESCO eksperts Erlands Koldings-Nīlsens (Erland Kolding Nielsen), Lietuvas Nacionālās bibliotēkas direktors un «Bibliotheca Baltica» organizācijas prezidents Renalds Gudausks (Renaldas Gudauskas).

Tāpat ieradīsies UNESCO pārstāvis Henriks Juškevičs (Henrikas Juskevicius), kuram pateicoties UNESCO iekļāva LNB projektu savā sarakstā un izveidoja ekspertu komisiju, kā arī UNESCO pārstāve, bijusī Latvijas vēstniece Francijā Aina Nagobads-Ābola, «Hill Int.» viceprezidents Renijs Borems (Renny Borhan), Dānijas Kultūras institūta ģenerālsekretārs Mikaels Mecs-Merks (Michael Metz Mørch).

Viesu vidū būs arī Gunāra Birkerta dēls rakstnieks Svens Birkerts, Nīderlandes princese Petra Laurentīne (Petra Laurentien) un Orānijas princese Meibla van Amsberga (Princess of Orange-Nassau, Mrs. van Amsberg).

Jau ziņots, ka uz LNB inaugurāciju ieradīsies arī UNESCO ģenerāldirektores vietnieks Gatečujs Engida un LNB jaunās ēkas arhitekts Gunārs Birkerts.

Zilberts informēja, ka pašmāju viesi pārstāvēs visdažādākās jomas – uz pasākumu ielūgtas gan valsts augstākās amatpersonas un bijušie valsts prezidenti, politiķi, gan izglītības, zinātnes un kultūras darbinieki, zinātnieki, uzņēmēji, būvnieki, izdevēji un citi, kas šo gadu laikā snieguši atbalstu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, sadarbojušies ar to.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ar LNB publisku tautas atklāšanas pasākumu pirmdien Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā sākās LNB jaunās ēkas atklāšanas pasākumu nedēļa, kuras kulminācija būs LNB inaugurācija 29.augustā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu