«Nepilsoņu kongresa» pārstāvji sašutuši par rakstnieka «rasistiskajiem» izteicieniem (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Organizācijas «Nepilsoņu kongress» aktīviste Jeļena Bačinska vērsusies Drošības policijā par rakstnieka Antona Rancāna izteikumiem, kas, pēc viņas domām, ir rasistiski un kurina nacionālo naidu.

22. augustā intervijā avīzei «Neatkarīgā» rakstnieks Antons Rancāns teicis, ka savā jaunajā grāmatā par Latgales krieviskošanas jeb «krievināšanas» vēsturi viņš vēlas pierādīt, ka «krievu mentalitātē diemžēl ir laupītāju gēns... Viņi lielākoties nav rādīti strādāšanai, bet gan laupīšanai.»

Nievājoši noteiktas etniskās grupas novērtējumi un izteicieni par tās pārstāvju iedzimtajiem trūkumiem un noslieci uz vardarbību un noziegumiem ir klasiska rasisma izpausme, uzskata J.Bačinska.

«Esmu vērsusies Drošības policijā ar iesniegumu par nacionālo naidu kurinošajiem izteicieniem, kā arī Žurnālistu savienībā sakarā ar profesionālās ētikas neievērošanu no avīzes un žurnālista puses, kas izplata rakstnieka Rancāna rasistiskos izteicienus,» paziņoja aktīviste.

«Rakstnieka nievājošie izteicieni par krieviem apvaino Latvijas krievu iedzīvotāju pašcieņu, provocē starpnacionālo naidu, veicina histērijas kāpināšanu un agresīva nacionālisma izplatīšanu. Saskaņā ar Cilvēktiesību deklarāciju brīvības, taisnīguma un vispārējā miera pamats ir visiem cilvēku sabiedrības locekļiem piemītošās pašcieņas un viņu vienlīdzīgu un neatņemamu tiesību atzīšana,» uzskata J.Bačinska.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu