Vējonis: Latvijai tiešu militāru draudu līmenis joprojām ir zems (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija aicinās NATO sākt konsultācijas par to, kādā veidā Alianse var sniegt atbalstu Ukrainas bruņoto spēku spēju stiprināšanā, šodien izplatītā paziņojumā medijiem pauda aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Vienlaikus ministrs norāda, ka Latvijai tiešu militāru draudu līmenis joprojām ir zems.

«Pēdējo stundu laikā Krievijas Federācijas veiktais iebrukums Ukrainā parāda to, ka Krievija ir nodemonstrējusi savu patieso seju bez interpretācijas un aizsega. Ar nožēlu jāsecina, ka visi mēģinājumi risināt konfliktu miera sarunu ceļā, tostarp, pirms divām dienām notikušajās sarunās Minskā, ir cietuši neveiksmi. Krievija ir izvēlējusies neizmantot šo iespēju un vēlas īstenot savas ģeopolitiskās ambīcijas vardarbīgā ceļā,» teikts paziņojumā.

AM secina, ka šāda Krievijas rīcība viennozīmīgi ir apliecinājums tam, ka Ukraina sekmīgi turpina cīnīties pret teroristiem un gūst panākumus. Krievijas armijas iebrukums liecina, ka tā ir apņēmusies ietekmēt pašreizējo notikumu gaitu un apturēt Ukrainas armijas virzību.

Šajā sakarā Latvija aicinās NATO sākt konsultācijas par to, kādā veidā Alianse var sniegt atbalstu Ukrainas bruņoto spēku spēju stiprināšanā.

Neraugoties uz pēdējo stundu notikumiem, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis apliecina, ka

Latvijai tiešu militāru draudu līmenis joprojām ir zems.

Tomēr, ņemot vērā šos notikumus, tiks pastiprināta NATO spēku klātbūtne Latvijā. Jau nākamās nedēļas laikā valstī notiks vērienīgas mācības, kurās piedalīsies vairāku NATO dalībvalstu bruņotie spēki un tos pavadošās bruņu tehnikas vienības un lidaparāti, uzsver AM.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu