Brokai naudu aizdevušais Kavars nav starptautiskajā meklēšanā (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušais Latvijas goda konsuls Marokā un kādreizējais uzņēmuma «Ominasis Latvija» konsultants Tofiks Kavars, kurš savulaik aizdevis 100 000 ASV dolāru bijušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK), nav izsludināts Starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas (Interpola) meklēšanā, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Jau ziņots, ka Kavara aizdevums Brokai tika minēts kā iespējamais iemesls, kādēļ viņa neieguva pielaidi valsts noslēpumam. Kā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» uzsvēris Kavars, šīs parādsaistības ir nokārtotas. Vienlaikus Kavars apstiprināja, ka tiešām Brokai pirms desmit gadiem aizdevis šādu summu no savas kabatas.

Kavars bija arī vērsies policijā, lūdzot paskaidrot, vai viņš tiešām izsludināts meklēšanā, jo šādas ziņas uzņēmējs uzzinājis tikai pirms dažām dienām no Latvijas medijiem.

Portāls «Pietiek.com» iepriekš vēstīja, ka Broka savulaik saņēmusi 100 000 ASV dolāru (75 177 eiro) no bijušā sanatorijas «Ķemeri» privatizētāja «Ominasis Latvia» konsultanta Kavara, kurš vēlāk izsludināts Interpola meklēšanā.

Kā ziņots, Broka, nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, atkāpās no tieslietu ministres amata un atjaunoja Rīgas domes deputātes pilnvaras.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu