Āboltiņa: Ždanoka pirms vēlēšanām mēģinās provocēt cilvēkus uz «Latvijas maidanu» (224)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas pārstāvētā Latvijas Krievu savienība pirms vēlēšanām aicinās cilvēkus uz piketiem un mītiņiem, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atklājusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

«Man ir informācija, ka tā dēvētās Krievu savienības (Ždanokas partija) priekšvēlēšanu cīņas metodes būs nevis dalīt bukletus vai ierunāt radiodžinglus, bet gan aicināt cilvēkus uz piketiem, mītiņiem, provocēt cilvēkus uz «Latvijas maidanu» un tamlīdzīgi,» skaidroja Saeimas spīkere.

Viņa uzsvēra, ka

tas ir ļoti bīstami - mēģināt izraisīt nekārtības.

Un bīstami esot arī tas, ka politiķi, nespējot atrast sakni jautājumam: par ko tad mēs īsti strīdamies, ko mēģinām sadalīt un kas ir mūsu milzīgās atšķirības?

Kā liecina laikrakstā «Vesti» publicētais sludinājums, 2.septembrī Latvijas Krievu savienība aicina uz akciju, pieminot Odesā notikušās traģēdijas upurus un pieprasot izmeklēšanu. Akcija Rīgā notiks Kalpaka bulvārī no Krievijas vēstniecības līdz Ukrainas vēstniecībai.

Komentāri (224)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu