Sirsniņa virs robežzīmes «Rīga» pārkrāsota Latvijas karoga krāsās (178)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/nilushakov

Strīdīgā sirsniņa virs robežzīmes «Rīga» pārkrāsota Latvijas karoga krāsās, liecina sociālajā tīklā «Twitter» publiskotās fotogrāfijas.

Par spīti nepatikai pret zili balto sirdi, daļa sociālās vietnes lietotāju pret šo rotājumu ir atmaiguši, norādot, ka tas varētu būt saprātīgs kompromiss, un

tagad tā vismaz izskatās pēc garumzīmes.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tviterī dalījies ar attēlu un paudis: «Paldies aktīvistiem, izskatās labi. Lai paliek.»

«Tvnet» jau ziņoja, ka 1.jūlijā, kad aktīvisti virs robežzīmes uzstādīto sirsniņu pārkrāsoja Ukrainas karoga krāsās, tā operatīvi tika nomainīta, atjaunojot zili balto krāsojumu.

Iepriekš vairākas sabiedrībā zināmas personas nosūtījušas publisku vēstuli Rīgas mēram, paužot protestu pret Rīgas vizuālās zīmes izkropļošanu un banalizēšanu, kā arī pret autortiesību pārkāpumu un latviešu valodas pareizrakstības ignorēšanu, par ko arī Valsts valodas centrs uzsācis lietvedību.

Komentāri (178)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu