Jaunajā mācību gadā darbu sāks 13 reorganizētas skolas; četras skolas slēgtas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jaunajā mācību gadā darbu sāks 13 reorganizētas mācību iestādes, bet četrās skolās mācības vairs nenotiks.

Kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājaslapā pieejamā informācija, jauno mācību gadu kā Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola sāks apvienotās Bebrenes vidusskola un Bebrenes profesionālā vidusskola. Tāpat Augstkalnes vidusskolā būs apvienojušās Bukaišu pamatskola un Augstkalnes vidusskola, bet Annas Brigaderes pamatskolā būs apvienotas Tērvetes pamatskola un Annas Brigaderes pamatskola.

Vairākas pašvaldības pieņēmušas lēmumu mainīt atsevišķu izglītības iestāžu līmeni. Tā jaunajā mācību gadā Skaistas pamatskola, Lejasstrazdu pamatskola, Krimūnu pamatskola būs kļuvušas par sākumskolām, savukārt Naudītes pamatskola - par Naudītes pirmskolas izglītības iestādi «Naudīte».

Jaunmārupes sākumskola pārtaps par Jaunmārupes pamatskolu, bet Turaidas pamatskola - par Krimuldas vidusskolu. Savukārt Alojas novada pašvaldības Puikules pamatskola kļūs par Alojas Ausekļa vidusskolu.

No divām Maltas skolām - Maltas 1.vidusskolas un Maltas 2.vidusskolas - tiks izveidota Maltas vidusskola. Dzērbenes vidusskola un Dzērbenes mūzikas skola tiks apvienotas, izveidojot jaunu mācību iestādi - Dzērbenes vispārizglītojošā un mūzikas pamatskola.

Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā būs apvienotas Balvu amatniecības vidusskola un Balvu Tālākizglītības un cilvēkresursu attīstības centrs.

Jaunajā mācību gadā mācības vairs nenotiks četrās izglītības iestādēs, kuras pašvaldības lēmušas slēgt.

Vairs nepastāvēs Jelgavas 1.pamatskola, Silajāņu pamatskola, Kupravas pamatskola un Mežvidu pamatskola.

Tomēr 2014.gadā pieņemts lēmums atvērt trīs jaunas pirmskolas izglītības iestādes. Rīgas, Brocēnu un Burtnieku pašvaldības lēmušas atklāt attiecīgi Rīgas pirmskolas izglītības iestādi «Kurzeme», bērnudārzus «Vālodzīte» un «Burtiņš».

Lēmumu par izglītības iestāžu reorganizāciju, slēgšanu vai dibināšanu pieņem pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājs. Par savu lēmumu pašvaldības informē IZM, iesniedzot nepieciešamos dokumentus un informāciju, lūdzot ministrijai šo lēmumu saskaņot. Atbilstoši noteiktajai kārtībai ministrija saņemto informāciju izvērtē un sniedz atbildi par to, vai saskaņo vai nesaskaņo pašvaldības lēmumu par izglītības iestādes reorganizāciju, slēgšanu vai dibināšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu