Pārtikai un pamatvajadzībām nabadzīgajiem novirzīs 48 miljonus eiro (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valdība otrdien lems darbības programmu, kas paredz pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšanu vistrūcīgākajām personām 2014.–2020.gadā, kurā kopumā pieejami 48,26 miljoni eiro, liecina informācija Ministru kabineta darba kārtībā.

No tiem Eiropas Savienības finansējums veido 41,02 miljonus eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums 7,24 miljonu eiro apmērā.

Plānots, ka pārtikas pakas tiks izsniegtas aptuveni 98 tūkstošiem vistrūcīgāko personu gadā, savukārt palīdzība mājsaimniecībām ar bērniem, lai uzlabotu to materiālo nodrošinātību, – aptuveni 49 tūkstošiem bērnu gadā. Projekts izstrādāts atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes regulai par Eiropas atbalsta fondu vistrūcīgākajām personām, kā arī ņemot vērā Eiropas Komisijas komentārus.

Eiropas Komisijā darbības programma jāiesniedz līdz 12.septembrim.

Labklājības ministrija arī izstrādājusi likumprojektu «Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām 2014.-2020.gada plānošanas perioda vadības likums». Saeimu to plānots lūgt izskatīt steidzamības kārtībā.

Fonda pārvaldību un kontroli īstenos Labklājības ministrija, Sabiedrības integrācijas fonds un Finanšu ministrija. Pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču iegādi un nogādāšanu partnerorganizāciju izdales vietās nodrošinās Sabiedrības integrācijas fonds. Palīdzības izdalīšanu veiks pašvaldības un biedrības.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu