«Latvijas attīstībai» izslēdz sadarbību ar «Kremļa satelītpartijām» (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sadarbība ar «Kremļa satelītpartijām» Latvijā nav pieļaujama, sestdien kongresā uzsvēra «Latvijas attīstībai» līderis Einars Repše.

«Dzīvojam blakus valstij, kas ar militāru spēku iebrūk draudzīgā kaimiņvalstī, tikai lai pakļautu to. Dzīvojam blakus valstij, kas ne tikai nevairās, bet, šķiet, pat vēlas izraisīt plašu globālu konfliktu,» Repše sacīja partijas biedriem kongresā, gatavojoties 4.oktobrī gaidāmajām 12.Saeimas vēlēšanām.

Pēc Repšes domām, Krievijas vadība neprot ne strādāt, ne organizēt tautsaimniecību, bet prot tikai bruņoties, melot un draudēt.

Viņš uzskata, ka šajos apstākļos nedrīkst gaidīt 2020.gadu, lai nodrošinātu sen solītos 2% no nacionālā kopprodukta aizsardzībai.

«Lai arī jebkuru starpnacionālu un etnisku konfliktu nepieļaušana šobrīd mūsu sabiedrībā ir ļoti aktuāla,

šeit jāsaka skaidri un stingri, ka nekāda sadarbība ar Kremļa satelītpartijām Latvijā nav pieļaujama un nenotiks.

Nav iedomājama nekāda sadarbība ar politiskām organizācijām vai partijām Latvijā, kas izvairās oficiāli nosodīt Krievijas iebrukumu Ukrainā, kurām ir spēkā esošs sadarbības līgums ar agresora partiju, vai kuras saņem finansējumu no Kremļa,» teica šī politiskā spēka līderis.

Partija kongresā plāno izvirzīt savu premjera amata kandidātu un kandidātus ministra amatiem šim politiskajam spēkam prioritārajās nozarēs.

«Latvijas faktu» aptauja jūlijā liecināja, ka par jaundibināto partiju «Latvijas attīstībai» balsotu 0,8%.

Parlamenta vēlēšanās startēs 13 politisko spēki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu