«Latvijas attīstībai» par savu premjera kandidātu izvirza Juri Pūci (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija «Latvijas attīstībai» kongresā par premjera amata kandidātu 12. Saeimas vēlēšanās apstiprināja Latvijas Universitātes pasniedzēju, bijušo Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Juri Pūci, «Tvnet» informēja partijā.

Darbam nākamajā Saeimā kā galvenās prioritātes partijas kongresā tika apstiprinātas – izglītība, veselība un ekonomika.

Virzot Juri Pūci par partijas Ministru prezidenta amata kandidātu, Einars Repše uzsvēra: «Personīgi sev vienmēr esmu izvirzījis uzdevumu politikā ievest jaunus un rīcībspējīgus cilvēkus. Jurim Pūcem ir gan pieredze darbam valsts pārvaldē, gan arī skaidrs redzējums par valsts attīstību.»

Par veselības ministra amata kandidātu kongresa dalībnieki lēma virzīt partijas vadītāju Einaru Repši, par ekonomikas ministru tika nominēts Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs, bet par izglītības un zinātnes ministra amata kandidāti kļuva pasniedzēja un zvērināta advokāte Liene Cakare.

Savā uzrunā partijas biedriem premjera amata kandidāts Juris Pūce uzsvēra, ka partija var piedāvāt kompetentus un pieredzējušus ministru amata kandidātus arī citās nozarēs. Finanšu ministrijas darbu sekmīgi var vadīt Uldis Osis, Kultūras ministrijas – Andrejs Žagars, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas – Olga Geitus-Eitvina, Tieslietu ministrijas – Baiba Fromane, Ārlietu ministrijas – Rihards Pīks u.c.

Kā ziņots, socioloģiskās aptaujas liecina, ka par «Latvijas attīstībai» būtu gatavi balsot 0,8% iedzīvotāju.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu