Straujuma: Dombrovskim nav lielas izredzes ieņemt Eiropadomes prezidenta amatu (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputātam Valdim Dombrovskim (V) nav lielas izredzes ieņemt Eiropadomes prezidenta amatu, to žurnālistiem pirms gaidāmās Eiropadomes sēdes Briselē pavēstīja premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Straujuma norādīja, ka šobrīd amatam ir divi galvenie kandidāti, un tā informācija, kas ir premjerministres rīcībā, norāda, ka Dombrovskis amatu neieņems.

«Es vēl tos negribu nosaukt, jo arī [pašreizējais Eiropadomes prezidents Hermans van] Rompejs tos nenosauca. Pārsteigumi nav gaidāmi,» sacīja Straujuma.

Savukārt vaicāta par jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju, premjerministre norādīja, ka tas būs viens no diskusiju tematiem.

«Mums ir jādomā, kā Krievijas cilvēkiem pastāstīt par to, kas notiek Ukrainā, jo [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina reitings ir labs. To var ietekmēt, ja Krievijas cilvēki neatbalstītu to, kas notiek.»

Paredzēts, ka ES dalībvalstu līderi šodien vienosies arī par kandidātiem uz augstākajiem ES amatiem.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu