Policijai nepieciešams jauns ūdensmetējs, jo pašreizējais ir novecojis (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijai jauns mazgabarīta ūdensmetējs pūļa savaldīšanai nepieciešams, jo pašreizējais ir novecojis, informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau ziņots, ka Valsts policijai (VP) nākamgad par aptuveni 314 000 eiro plānots iegādāties mazgabarīta ūdensmetēju pūļa savaldīšanai, liecina šonedēļ valdības komitejā akceptētā Valsts policijas attīstības koncepcija.

Sadovskis pastāstīja, ka jauns ūdensmetējs vajadzīgs, jo esošais policijas īpašumā jau ir ilgu laiku - vairāk nekā desmit gadus un līdz ar to šīs tehnikas kalpošanas laiks iet uz beigām. Sadovskis atgādināja, ka ūdensmetēji ir faktiski jebkurai Eiropas policijai kā viens no līdzekļiem, kas nepieciešams drošības un kārtības īstenošanai.

Pašreizējais ūdensmetējs pārsvarā izmantots tikai mācībās. Reālā krīzes situācijā iekārta izmantota, piemēram, 2007.gadā, kad Latvija to aizdeva Igaunijas kolēģiem tā dēvēto Aļošas nemieru likvidēšanai Tallinā.

«Svarīgi, lai policija jau iepriekš būtu gatava krīzes situācijai, nevis domātu par krīzes seku likvidēšanu brīdī, kad tā jau iestājusies,» jauna ūdensmetēja nepieciešamību pamatoja Sadovskis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu