NBS komandieris: starp Ukrainu un Krieviju sācies karš (157)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Starp Ukrainu un Krieviju ir sācies karš un to pierāda fakti, kas ir NATO rīcībā, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

«Šī militārā operācija vai karš ir sācies. To pierāda visi fakti, kas ir mūsu un NATO rīcībā, kā arī lietu loģika. Savādāk šo akciju nevar nosaukt,» atzina NBS komandieris. Viņš norādīja, ka starptautiskās normas nosaka, ka karš tiek pieteikts. «Tas nav noticis, bet katrā ziņā - svešas valsts karaspēks atrodas citas valsts teritorijā un veic karadarbību pret šīs valsts leģitīmo karaspēku,» skaidroja Graube.

NBS komandieris uzsvēra, ka tiek ļoti rūpīgi sekots tam, kas notiek ap valsts robežām. Pēdējos mēnešos pastiprinājušās Krievijas jūras karakuģu aktivitātes Latvijas pierobežā, tāpēc uzsākta papildus patrulēšana un kaimiņvalsts kuģu novērošana. Tāpat Graube intervijā norādīja, ka ir jāuzlabo Latvijas pašaizsardzības spējas.

Ukrainas austrumdaļas prokrieviskie separātisti svētdien pirmoreiz uzbruka Ukrainas karaflotei, ar artilēriju no krasta apšaudot tās kuģi Azovas jūrā, paziņoja Ukrainas bruņotie spēki.

Apšaudītajam karaflotes kuterim tika trāpīts, un ir uzsākta glābšanas operācija, paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko.

Komentāri (157)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu