Brīvdienās trīs noslīkušie; izglābti seši mežā apmaldījušies cilvēki (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ūdenstilpnēm izcēluši trīs noslīkušos un izglābuši sešus mežā apmaldījušos cilvēkus, aģentūru LETA informēja VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste.

Sestdien no rīta VUGD saņēma zvanu no sievietes, kura bija apmaldījusies mežā Kuldīgas novadā, netālu no Riežupes alām. Sazinoties pa telefonu ar sievieti un padodot skaņas signālu no automašīnas, ugunsdzēsējiem ātri izdevās sievieti atrast un izvest no meža. Tāpat sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem Grobiņas pagasta mežā meklēja vīrieti un sievieti, kuri bija apmaldījušies sēņojot. Valsts policijas darbiniekiem izdevās cilvēkus atrast un izvest no meža. Savukārt vakarā VUGD saņēma informāciju par kādu Saldus novada Nīgrandes pagastā mežā apmaldījušos vīrieti. Ugunsdzēsēji padeva skaņas signālu, kuru vīrietis sadzirdēja un iznāca no meža.

Svētdien no rīta plaša meklēšanas operācija norisinājās Grobiņas pagastā. Sadarbojoties ugunsdzēsējiem, policijas darbiniekiem, medniekiem un pašvaldības pārstāvjiem, mežā tika atrasta sieviete, kura bija pazudusi jau kopš sestdienas. Vēl tās pašas dienas vakarā Alūksnes novada Mārkalnes pagastā tika meklēta mežā pazudusi sieviete. Meklēšanā iesaistīti bija ugunsdzēsēji, Valsts policijas darbinieki un pazudušās radinieki. Pēc apmēram stundu ilgiem meklēšanas darbiem sieviete tika atrasta un izvesta no meža.

Tāpat sestdien no rīta ugunsdzēsēji Alūksnē, Alūksnes ezera niedrēs, atrada apmēram 66 gadus vecu noslīkušu vīrieti, kura mirstīgās atliekas tika nogādāts krastā un nodotas Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien ap plkst.6 dienests saņēma informāciju, ka jūrā pie Liepājas no mola ir iekritis cilvēks. Ugunsdzēsēji ar laivu veica vietas pārmeklēšanu, bet vīrieti neatrada. Nedaudz vēlāk meklēšanas darbos iesaistījās ūdenslīdēji, kuriem izdevās 55 gadus veco noslīkušo vīrieti atrast un nogādāt krastā. Vēl svētdien pēcpusdienā Cēsu daļas ugunsdzēsēji no Siļķupītes izcēla apmēram 55 gadus vecu noslīkušu sievieti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu