Druviete: Skolu slēgšana Latvijā būtībā beigusies (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skolu slēgšana Latvijā būtībā ir beigusies, šorīt telekanālā LNT paziņoja izglītības ministre Ina Druviete (V), tūdaļ gan atzīstot, - iespējams, ka pašvaldības lēmumus par skolu slēgšanu vēl pieņems.

Šajā mācību gadā Latvijā tiek slēgtas četras, bet reorganizētas - vēl 13 skolas. Skolu slēgšanu vai reorganizācija pašvaldībām ir jāpiesaka vismaz pusgadu iepriekš, un šis lēmums jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM).

Druviete atzīmēja, ka jautājums par skolu reorganizāciju ir adresējams pašvaldībām, kurām ir jārūpējas par kvalitatīvu skolu tīklu savā teritorijā.

Ministre atzina, ka ar iesaistītajām pusēm vēl tiks runāts, vai un kādu noteikt minimālo skolēnu skaitu klasēs, vai arī pilnībā paļauties uz pašvaldību lēmumiem. Politiķe izteicās, ka demogrāfisko izmaiņu dēļ vietām skolās var palikt «viens vai divi skolēni klasē», bet šādos apstākļos jau vairs nevar nodrošināt kvalitatīvu izglītību, īpaši vidusskolās.

IZM un tās pakļautības iestādes līdz 2018.gadam vēlas revidēt mācību saturu un aicina sabiedrību iesaistīties šajos procesos. Arī pašlaik skolās notiek izmaiņas, piemēram, tiek ieviesta agrāka svešvalodu apguve skolās. Savukārt par jaunu eksāmenu dabas zinātnēs ministre joprojām šaubās, jo uzskata, ka jauns eksāmens var būt noslēgums mērķtiecīgam darbam satura un zināšanu uzlabošanā, nevis būt pirmais posms.

Savukārt ar bezmaksas mācību līdzekļiem skolās problēmu vairs neesot, apgalvoja Druviete. Viņa atzīmēja, ka tikmēr aktualizējies cits jautājums - kā atbalstīt izdevniecības, kas nodarbojas ar mācību grāmatu izstrādi. Druviete pieļāva, ka izdevniecības varētu saņemt arī kādu valsts atbalstu, lai nodrošinātu mācību grāmatu izdošanas nepārtrauktību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu