Kopš speciālā dienesta izveides jūrā izglābti 1307 cilvēki (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs kopš 2002.gada 1847 glābšanas un meklēšanas operācijās izglābis 1307 cilvēku dzīvību, pavēstīja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pirmdien svin 22.dzimšanas dienu - 1992.gada 1.septembrī Jūra administrācija izveidoja Meklēšanas un glābšanas dienestu, kuru 2002.gada 1.janvārī pārņēma Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

Centra pastāvēšanas laikā lielākās meklēšanas un glābšanas operācijas bijušas saistībā ar kruīzu kuģa «Mona Lisa» avāriju un 200 makšķernieku dreifēšanu uz ledus gabala, norādīja Veita.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra pienākumos ietilpst cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, kuģošanas drošības novērošana, jūras vides aizsardzība un nacionālās un starptautiskās sakaru un informācijas apmaiņas sistēmas uzturēšana.

Kopš 2002.gada centru vadījuši Aigars Gailis, Jūras kapteinis Hermanis Černovs, Vitauts Virbicks, komandleitnants Roberts Lakučs. Pašlaik to vada komandleitnants Andris Skribis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu