Latvijā NATO mācībās piedalīsies arī 20 lidmašīnas un helikopteri (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Latvijā NATO mācībās «Steadfast Javelin II» piedalīsies aptuveni 20 lidmašīnas un helikopteri, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

«Saber Junction 14» ir starptautiskās daudznacionālās mācības, kuras no 22. augusta līdz 14.septembrim vienlaicīgi norisinās četrās valstīs - Vācijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā. Tās ir starptautiskas brigādes līmeņa tipa mācības, kas koncentrētas uz pilna spektra operāciju veikšanu. Mācībās piedalīsies karavīri no ASV, Polijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas, Igaunijas Bulgārijas, Vācijas, Lielbritānijas un Latvijas.

Mācību viena daļa norisinās Vācijā, Hohenfeldā, kur no Latvijas piedalās Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1.Kājnieku bataljona Eiropas Savienības Kaujas grupai deleģētā ātrās reaģēšanas rota vairāk nekā 140 karavīru sastāvā. Latvijas rotas karavīriem izvirzīti divi pamatuzdevumi, pirmais - Latvijas rotas nacionālā sertifikācija dalībai Eiropas Savienības Kaujas grupā, otrais - veicināt sadarbību ar ASV un citām partneru vienībām.

Mācību otrā daļa ar nosaukumu «Steadfast Javelin II» no 1. līdz 10.septembrim norisināsies Latvijā, un tajās piedalīsies karavīri no ASV, Itālijas, Kanādas, Bulgārijas, Vācijas, kā arī Latvijas bruņoto spēku karavīri, kopumā ap 1000 dalībnieku Lielvārdes Gaisa spēku bāzē un Ādažu poligonā. Mācību fāzē Latvija nodrošinās uzņemošās valsts atbalstu, iesaistot bruņoto spēku vienības no Nodrošinājumu pavēlniecības, Gaisa spēku Atbalsta bāzes, Sauszemes spēku Kājnieku brigādes un Apvienotā štāba.

Mācību otrajā apmācības posmā Latvijā izvietotā ASV 173.Gaisa desanta brigāde trenēs personālsastāvu apgādes tehnikas gaisa transportēšanai un desantēšanos Lielvārdes bāzē un Ādažu poligonā. Plānots, ka mācībās tiks iesaistītas vairāk nekā desmit lidmašīnas «C-17», «C-130» un vairāk nekā desmit dažāda tipa helikopteri - tai skaitā «Black Hawk», «Chinook», «Apache». Apmācības nolūkos tiks transportētas vairākas bruņumašīnas no Lielvārdes uz Ādažiem.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, lidaparātu pārvietošanos un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu