Rinkēvičs: Austrumu partnerības samits Rīgā būs izšķirīgs brīdis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā plānotais Austrumu partnerības samits rīgā būs izšķirošs brīdis Austrumu partnerības politikai kopumā, šodien Kišiņevā, Moldovā, piedaloties Eiropas Savienības ministru grupas sanāksmē moldāvu eirointegrācijas atbalstam, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Austrumu partnerības politikā ir nepieciešama diferenciācija, ņemot vērā gan katra partnera sasniegtos rezultātus, gan katra vēlmes,» norādīja E. Rinkēvičs. Samits būs arī iespēja izvērtēt pirmos rezultātus Asociācijas līgumu ieviešanā ar Austrumu partnerības valstīm, «Tvnet» informēja ministrijā.

Ministri izteica stingru atbalstu Moldovas eirointegrācijas centieniem, kā arī apsprieda jautājumus, kas saistīti ar 27. jūnijā parakstītā ES-Moldovas Asociācijas līguma īstenošanas praktiskajiem aspektiem.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka parakstītais ES-Moldovas Asociācijas līgums, kas paredz arī dziļas un visaptverošas brīvās tirdzniecības zonas izveidi, ir liels panākums. Tas ir apliecinājums Moldovas sasniegtajam progresam. Ministrs aicināja Moldovas augstākās amatpersonas turpināt iesākto reformu procesu, īpaši uzsverot tieslietu jomu, mediju brīvību un korupcijas apkarošanu. Sanāksmes laikā ministrs pauda gandarījumu par bezvīzu režīma stāšanos spēkā starp Moldovu un Šengenas līguma dalībvalstīm, kas veicinās iedzīvotāju savstarpējos kontaktus, kā arī biznesa un kultūras saišu stiprināšanos.

ES - Moldovas Asociācijas līgums tika parakstīts šā gada 27. jūnijā, un Latvija bija viena no pirmajām ES dalībvalstīm, kas to ratificēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu