Zinību diena aizrit bez būtiskiem pārkāpumiem (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zinību diena Latvijā pagaidām aizritējusi bez būtiskiem incidentiem, taču policija turpina pastiprināti uzraudzīt kārtību, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā informēja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa, galvaspilsētā šodien reģistrēti 14 pārkāpumi, kas saistīti ar nepilngadīgām personām. Pašvaldības policija noformējusi deviņus administratīvā pārkāpuma protokolus par nepilngadīgu personu smēķēšanu un vēl divus protokolus par mazgadīgu personu smēķēšanu.

Tāpat pašvaldības policija pieķērusi vienu nepilngadīgu alkohola lietotāju.

Policija turpina pastiprināti uzraudzīt kārtību un drošību ne tikai galvaspilsētā, bet arī citviet Latvijā.

Precīzāka informācija par iespējamiem pārkāpumiem būs pieejama rīt, 2.septembrī, atzīmēja Sadovskis.

Kā ziņots, saistībā ar jaunā mācību gada tuvošanos no šodienas līdz 2.septembrim Rīgas Pašvaldības policija nodrošina pastiprinātu sabiedrisko kārtību Rīgā, tostarp Vecrīgā. Šim nolūkam plānots iesaistīt līdz 200 policijas darbinieku.

No 1.septembra tiek organizēta policijas darbinieku patrulēšana pie 132 izglītības iestāžu audzēkņu apmācībai paredzētajiem ēku kompleksiem. Septembrī izglītības iestādēs notiks regulāras tematiskas lekcijas pirmklasniekiem.

Saskaņā ar pasākumu plānu jau kopš 18.augusta teritoriālo pārvalžu darbinieki pievērš pastiprinātu uzmanību bērnu un jauniešu iecienītākajām pulcēšanās vietām - iekškvartāliem, parkiem, aktīvās atpūtas vietām -, dienā iekļaujot tās vidēji 300 darbinieku patrulēšanas maršrutos.

Ceļu policijas pārvaldes darbinieki veic arī ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu - drošības barjeru, ceļa zīmju, ceļa apzīmējumu - apsekošanu pie Rīgas skolām.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki veic regulārus reidus no plkst.18.30 līdz plkst.3, apsekojot izglītības iestāžu teritorijas, pastiprināti pievēršot uzmanību sabiedriskās kārtības ievērošanai.

Tiek veikti arī regulāri reidi, pievēršot pastiprinātu uzmanību tirdzniecības vietām, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizlieguma nepilngadīgām personām ievērošanu.

Visu pašvaldības izglītības iestāžu direktori ir informēti par pašvaldības policijas pienākumiem, nodrošinot sabiedrisko kārtību.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu