Iļģuciemā vāc ziedojumus «Jaunkrievijas» aktīvistiem Austrumukrainā (858)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Iepretī Iļģuciema kultūras namam Rīgā šovakar uzslieta telts, kurā tiek vākti ziedojumi «Jaunkrievijas» aktīvistiem Austrumukrainā, Donbasā, novēroja TVNET. Līdzās teltij plīvo pašpasludinātās «Doņeckas Tautas Republikas» karogs un «Jaunkrievijas» karogs.

Kā portālam TVNET pastāstīja viens no notikuma vietā sastaptajiem pasākuma dalībniekiem, teltī tiekot vākti jebkādi ziedojumi - mantas, pārtikas produkti, medikamenti, nauda -, lai tos nogādātu Austrumukrainas karotājiem.

Pasākuma gaitā jau esot izdevies piepildīt vienu kravas automašīnu, bet, kad būs piepildīta arī otra, «humanitārā palīdzība» tiks vesta uz Donbasu.

Tuvākajās dienās līdzīgas kampaņas ieplānotas arī vairākās citās Rīgas apkaimēs - Imantā, Ziepniekkalnā, Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Teikā un citur.

Pasākumā tiek dalītas informatīvas skrejlapas, kurās minēts, ka no 12. līdz 15.septembrim Esplanādē notiks apjomīga kampaņa - būšot labdarības punkti, kur varēs ziedot «jebko», notiks labdarības koncerts «Jaunkrievijas» iedzīvotāju atbalstam, kā arī tiks pārrunātas «tēmas, kas aktuālas Latvijas tautai».

Vienlaikus pasākuma rīkotāji aicina arī citus iestāties savās rindās un kopīgi palīdzēt «Jaunkrievijas» iedzīvotājiem Donbasā.

Kā novēroja TVNET, īpaši lielu interesi par notiekošo Iļģuciema iedzīvotāji gan neizrādīja - pāris cilvēki pienāca pie telts un interesējās, kas tajā notiek, taču lielākā daļa gāja garām.

Jautāti, vai nebaidās par savu drošību, «ziedojumu vācēji» teica, ka baidoties vienīgi no Ukrainas armijas, nevis separātistiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs TVNET sacīja, ka pats patlaban atrodas atvaļinājumā, taču esot informēts, ka pasākumu, iespējams, rīko organizācija «GVD Baltia». Pasākums pieteikts saskaņā ar likumu par sapulcēm, gājieniem un piketiem, līdz ar to, tāpat kā citos viedokļu paušanas pasākumos, arī šajā gadījumā pašvaldībai īpaša atļauja nav jāizsniedz un pasākuma ierobežošanai nepieciešams pamatojums.

«Ja pasākumu piesaka tāpat kā sapulci piketu vai gājienu, pašvaldībai tās aizliegšanai nepieciešams pamatojums. Šajā gadījumā viņi neko nav norādījuši. Kā mani informēja, esot interesējušies par Drošības policijas (DP) viedokli, bet nekā tāda, kas būtu par pamatu aizliegt, nav bijis. Pasākums ir nevis saskaņots, bet nav ierobežots, jo nav pamata aizliegumam,» skaidroja Radzevičs.

Radzevičs piebilda, ka Rīgā tuvākajās dienās ir pieteikti vairāki pasākumi gan pie Krievijas vēstniecības, gan pie Ukrainas vēstniecības, taču tajos neesot nekā tāda, kas varētu apdraudēt sabiedrisko kārtību.

Viņš norādīja, ka organizācijas, kas pieteikušas šīs aktivitātes, Latvijā nav atzītas par teroristiskām, tāpēc arī drošības struktūrām iebildumu neesot.

Komentāri (858)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu