Deputāts Eigims nekautrējas 1.septembri izmantot aģitācijai (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daži Saeimas deputāti 1.septembri izvēlējušies par piemērotu brīdi aģitācijai, vēsta LTV raidījums «Panorāma». Vairāku Daugavpils skolu audzēkņi šodien saņēma Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāta Riharda Eigima sarūpētus maisiņus ar dāvanām. KNAB uzskata, ka tas ir priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpums, jo aģitācija skolā ir aizliegta, tikmēr pats deputāts taisnojas, ka lapiņa ar viņa uzvārdu un partijas logo no dāvanām esot izņemta.

Daugavpils 3.vidusskola ir lielākā pilsētā, un šogad tajā mācības uzsāk 90 pirmklasnieki. Pēc svinīgajām skolas pārstāvju uzrunām, vārds tiek dots arī līdzšinējam Saeimas deputātam no ZZS Rihardam Eigimam. Piesakot Eigimu, īpaši tiek uzsvērts, ka viņš mazajiem skolniekiem sarūpējis dāvanas.

Deputāts skolēniem sarūpējis kancelejas piederumus, taču no tiem pazudusi kartīte ar dāvinātāja vārdu un partijas piederību, kas, kā redzams LTV kadros, bija pielikta klāt vēl aizvadītajā nedēļā. Taču turpat netālu, blakus skolā, dāvanas tiek pasniegtas ar deputāta iniciāļiem un ZZS logo.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga uzsver, ka aģitācija skolās ir aizliegta, bet izdevumi par dāvanām ir jādeklarē. «Šāda aģitācija ir kategoriski aizliegta. Ja uz dāvanas ir partijas simbolika, to var traktēt kā politisko aģitāciju,» norāda Jaunskunga.

Tomēr pats deputāta kandidāts savā rīcībā, pērkot bērnu vecāku balsis, neko neētisku nesaskata. Viņs katru gadu rīkojoties līdzīgi, bet šogad lūdzis padagogiem no sarūpētajām dāvanām noņemt viņa vārdu. «Es visām skolām pateicu nedalīt dāvanas ar manu vārdu, jo bija KNAB vēstule. Es katru gadu kā biznesmenis sveicu bērnus,» stāstīja deputāts.

Pavisam Daugavpilī šogad pirmajā klasē mācības uzsāka nedaudz vairāk kā 900 bērnu. Lai arī Eigims apgalvo, ka neatceras, cik iztērējis par dāvanām, visticamāk tie varētu būt pāris tūkstoši eiro.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu